مصیبت سربروس/چگونه تغییرات اقلیمی معادلات را بر هم می زند

تغییرات اقلیمی و گرمتر شدن کره زمین یک واقعیت تلخ است و جناب سربروس نیز شاهدی بر این ماجرا…!

البته سربروس دانشمند هواشناسی و یا فعال محیط زیستی و یا فلیسوف و کنشگر اجتماعی و یا حتی سیاستمدار نیست چرا که اگر بود هیچکس به حرف های تلخ او توجه نمی کرد!
سربروس خود تغییر اقلیمی و آب و هوای داغ انتقالی از صحرای بزرگ آفریقا به قلب اروپاست.به عبارت بهتر سربروس خود خود مصیبت و فاجعه خاموش آب و هوایی است.

«موج گرما همچنان بخش‌هایی از اروپا را فرا خواهد گرفت و دمای هوا طی چند روز آینده رکوردشکنی خواهد کرد.» این پیش‌بینی عمده کارشناسان آب و هوای قاره سبز است. به گزارش بی‌بی‌سی انتظار می‌رود دمای هوا در بخش‌هایی از اسپانیا، فرانسه، یونان، کرواسی و ترکیه از ۴۰درجه سانتی‌گراد (۱۰۴درجه فارنهایت) فراتر رود.
آژانس فضایی اروپا می‌گوید، دمای هوا می‌تواند در بخش‌هایی از ایتالیا به ۴۸درجه سانتی‌گراد برسد و به‌طور بالقوه به گرم‌ترین دمای ثبت‌شده در اروپا تبدیل شود. هشدار قرمز برای ۱۰شهر از جمله فلورانس و رم وجود دارد. بر اساس گزارش سرویس کوپرنیک، موسسه نظارت بر اقلیم اتحادیه اروپا، ماه گذشته گرم‌ترین ماه ژوئن در تاریخ بود. سازمان جهانی هواشناسی (WMO) هشدار داده است که هوای داغ ناشی از گرم شدن آب و هوا «متاسفانه در حال تبدیل شدن به یک وضعیت عادی جدید است.» دوره‌های گرمای شدید در الگوهای آب‌وهوای طبیعی رخ می‌دهد؛ اما دانشمندان می‌گویند که این دوره‌ها در سطح جهان به‌دلیل گرم شدن کره زمین بیشتر، شدیدتر و طولانی‌تر می‌شوند.
گردشگران در اروپا تحت تاثیر موج گرما قرار گرفته‌اند. در آتن، صلیب سرخ یونان تیم‌هایی را برای مراقبت از بازدیدکنندگان به آکروپولیس اعزام کرده است و می‌گوید بسیاری از آنها به‌دلیل گرما دچار حالت تهوع و سرگیجه می‌شوند. مارینا استاماتی، نماینده این سازمان گفت: «به همین دلیل است که با اعلامیه‌ها سعی می‌کنیم به آنها اطلاع دهیم که در شهرداری آتن مکان‌هایی با تهویه هوا وجود دارد تا به داخل آن بروند.»

اوایل این هفته، یک مرد چهل ساله پس از اوج‌گیری دما در شمال ایتالیا بر اثر گرما جان خود را از دست داد؛ درحالی‌که چندین بازدیدکننده از این کشور بر اثر گرمازدگی از بین رفتند، از جمله یک مرد انگلیسی در خارج از کولوسئوم در رم. به مردم توصیه شده است که حداقل دو لیتر آب در روز بنوشند و از قهوه و الکل که باعث کم‌آبی بدن می‌شوند، پرهیز کنند.
ماریا و گلوریا، دو گردشگر استرالیایی در خیابان‌های رم، به بی‌بی‌سی گفتند که از گرما واقعا شگفت‌زده شده‌اند و سعی می‌کنند در وسط روز بیرون نروند. آندریا رومانو و میشل لاپنا، گردشگران ایتالیایی به بی‌بی‌سی گفتند که زادگاهشان پوتنزا، در کوه‌های آپنین، «دمای با مرام‌تری» از رم دارد. این دو تصریح کردند: «ما باید کاری درباره تغییرات آب و هوا انجام دهیم. ما باید مسوولیت بیشتری داشته باشیم. آسیب از قبل وارد شده است. ما باید کاری درباره آن انجام دهیم. اما نه تنها دولت… همه چیز از مردم شروع می‌شود. هر یک از ما باید انجام دهیم. مثلا کمتر از پلاستیک استفاده کنید، از کولرهای گازی استفاده نکنید، از خودروهای برقی استفاده کنید.» انتظار می‌رود موج گرمای سربروس -که توسط انجمن هواشناسی ایتالیا به نام هیولای سه‌سر که در دوزخ دانته وجود دارد، نام‌گذاری شده است- در چند روز آینده شرایط شدیدتری را به همراه داشته باشد. اسپانیا از دمای ۴۵درجه سانتیگراد (۱۱۳ فارنهایت) به نقطه جوش رسیده است. دولت منطقه‌ای اندلس خدمات کمک تلفنی را برای افراد آسیب‌دیده از گرما آغاز کرده است.
روز پنج‌شنبه، آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که دما در جزایر سیسیل و ساردینیای ایتالیا ممکن است به ۴۸درجه سانتی‌گراد برسد: «این به‌طور بالقوه گرم‌ترین دمای ثبت‌شده در اروپا خواهد بود.» اداره ملی هواشناسی انگلیس، پیش‌تر اعلام کرده بود که دمای هوا در روز جمعه به اوج خود خواهد رسید و انگلیس جمعه بسیار گرمی را تجربه کرد. سرویس «آب و هوای بی‌بی‌سی» می‌گوید بخش‌های وسیعی از جنوب اروپا می‌توانند تا بالاتر از ۴۰درجه را تجربه کنند. اما با از بین رفتن سربروس،پیش‌بینی‌کنندگان آب‌وهوای ایتالیا هشدار می‌دهند که موج گرمای بعدی که شارون به نام کشتی‌رانی که روح‌ها را به دنیای زیرین در اساطیر یونانی می‌فرستد نامیده می‌شود، دما را به ۴۳درجه سانتی‌گراد (۱۰۹درجه فارنهایت) در رم و احتمالا در جزیره ساردینیا ۴۷درجه سانتی‌گراد (۱۱۶درجه فارنهایت) افزایش دهد.
همچنین تابستان امسال شاهد شکسته شدن رکوردهای دما در بخش هایی از کانادا و ایالات متحده و همچنین در سراسر آسیا از جمله در هند و چین بودیم. دمای دریا در اقیانوس اطلس به بالاترین حد خود رسیده است؛ درحالی‌که یخ دریای قطب جنوب در کمترین میزان ثبت شده است. کارشناسان هشدار می‌دهند که این روند ادامه دارد و هوا گرم‌تر هم می‌شود.

یک الگوی آب و هوایی به نام «ال‌نینو» در مناطق گرمسیری اقیانوس آرام در حال توسعه است. به‌طور متوسط دما را حدود ۲/ ۰درجه سانتی‌گراد افزایش می‌دهد. این ممکن است زیاد به نظر نرسد، اما به حول و حوش رقم ۱/ ۱درجه سانتی‌گراد اضافه کنید که تغییرات آب و هوایی میانگین دما را در سراسر جهان بالا برده است و ما به‌طرز خطرناکی به آستانه ۵/ ۱درجه سانتی‌گراد نزدیک می‌شویم که جهان موافقت کرده است تا دمای جهانی را پایین‌تر از آن حد نگه دارد.
به این منظور بیایید روندها را در یک زمینه تاریخی قرار دهیم تا چشم‌اندازی به ما بدهد. هفته اول ژوئیه گرم‌ترین هفته از زمان شروع ثبت رکوردها و تاریخ هواشناسی بوده است. اما دانشمندان می‌توانند از حباب‌های هوای محبوس‌شده در یخ‌های قطب جنوب برای تخمین دمای بیش از یک میلیون سال قبل استفاده کنند. این داده‌ها نشان می‌دهد که هفته پیش گرم‌ترین هفته در ۱۲۵هزار سال گذشته بوده است. این مربوط به زمانی است که اسب آبی در رودخانه تیمز لندن وجود داشت و سطح دریاها حدود ۵متر (۴/ ۱۶فوت) بالاتر بود. به این دوره زمین شناسی «Eemian» می‌گویند.
اینکه دمای هوا تا کجا می تواند افزایش پیدا کند هنوز یک سئوال بی پاسخ است ولی فقط یک درجه گرمتر از این می تواند بخش های وسیعی از خاورمیانه و شمال آفریقا و حتی جنوب اروپا را خالی از سکنه کند و حتی دریای مدیترانه را تبدیل به یک شوره زار عظیم نماید که غبار ناشی از آن تا سیبری نیز منتقل می شود.

زمین در تب می سوزد و ظاهراً هدف اصلی این تب از بین بردن انسان به عنوان عامل بیماری زای سیاره زمین است و قطعاً قبل از اینکه این تب خود زمین را از بین ببرد نسل بشر مجبور به خداحافظی همیشگی از سیاره آبی خواهد بود.

نوشته ایجاد شد 781

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *