همانگونه که هفته گذشته در گزارش پیش بینی سه ماهه هواشناسی شهر آبسرد به آن اشاره کرده بودیم دمای هوا در دو ماه اول پائیز (مهر و آبان) در کل کشور بالاتر از نرمال و میزان بارش ها کمتر از نرمال بلند مدت خواهد بود و اوج این وضعیت غیر طبیعی را ما در نیمه دوم مهرماه و نیمه اول آبان ماه در بخش های بزرگی از کشور خواهیم داشت ولی این گرما و کم بارشی به معنی تابستانی بودن هوا و عدم بارندگی بصورت مطلق نخواهد بود و دماها بین 1 تا 3 درجه بالاتر از نرمال و بارش ها نیز بین 10 تا 80 درصد کمتر از نرمال خواهد بود و رژیم بارش ها نیز از بارندگی ملائم پائیزی به بارش های رگباری و پراکنده باران تغییر خواهد یافت ولی انشاء الله از ابتدای آذرماه وضعیت دما و بارش به حالت نرمال بلند مدت نزدیک خواهد شد و خشکسالی 3 ساله به خط پایان خود خواهد رسید.
با این مقدمه و تا اینجای کار ، مهرماه امسال در شهر آبسرد هیچ رنگ و بوئی از پائیز ندارد و میانگین دماهای منطقه دقیقاً با میانگین دما در نیمه اول شهریورماه مطابقت می کند ولی به هر حال این حاکمیت هوای گرم و پایدار شبه تابستانی نیز چندان دوامی نخواهد داشت و انشاء الله با شروع دهه دوم مهرماه دمای هوا در منطقه ما نیز کاهش خواهد یافت و دمای کمینه پس از مدت ها به زیر 10 درجه سانتیگراد کاهش خواهد یافت.
مطابق آخرین خروجی نقشه های هواشناسی از روز شنبه 9 مهرماه 1401 با نفوذ تدریجی جریانات سرد و ناپایدار از سمت شمال به داخل فلات ایران دمای هوا در یک سوم شمالی کشور بین 4 تا 6 درجه سانتیگراد کاهش خواهد یافت و شرائط برای بارش های خفیف رگباری طی روزهای شنبه و یکشنبه هفته آینده در نیمه شمالی کشور و دامنه های البرز فراهم خواهد بود که البته بارش ها در منطقه ما بسیار خفیف و پراکنده و عموماً در ارتفاعات پیش بینی می گردد.
البته این وضعیت ناپایدار جوی نیز موقت بوده و پیش بینی می گردد دمای هوا در نیمه دوم هفته آینده افزایشی جزئی داشته و میانگین دمای هوای شهر آبسرد بین حداقل 11 و حداکثر 25 درجه سانتیگراد در نوسان باشد.
