پایگاه خبری تحلیلی شهر آبسرد دماوند

احداث فنس،حداقلی ترین حق هر کشاورز که نادیده گرفته می شود

بررسی های آماری و مشاهدات میدانی در سه ماهه گذشته (تابستان ۱۴۰۱)نشان دهنده افزایش بی سابقه سرقت محصولات کشاورزی و باغی از مزارع و باغ های شهر آبسرد و روستاهای همجوار می باشد.

گر چه در سالهای گذشته نیز ما شاهد سرقت محصول گردو از باغ های منطقه بودیم ولی در سال جاری سارقین حتی به سراغ محصولات جالیزی نظیر کدو و خیار و لوبیا هم رفته و اقدام به سرقت هر نوع محصول باغی و جالیزی نموده و حتی در معدود مواردی شاهد بودیم که بیش از نیمی از محصول یک باغ را در عرض یک شب به سرقت رفته است.

هر چند سرقت محصولاتی نظیر گیلاس و آلبالو و هلو بواسطه زمان بر بودن چیدن و همچنین نیازمندی به جعبه چینی برای سارقان چندان جذاب نیست ولی محصولاتی مانند سیب و گردو که نیازی به چیده شدن درون جعبه ندارند و در کنار جاده بصورت فله هم به فروش می رسند به سهولت به سرقت می روند و دسترنج یک سال کشاورز و باغدار در یک شب به یغما می رود و این در حالی است که مسئولان محترم جهاد کشاورزی و شهرداری آبسرد بزرگترین مانع جهت اجرای فنس کشی و یا نصب سیم خاردار در اطراف مزارع و باغات بوده و سخت گیری های بی دلیل این دو نهاد کار را برای سارقین آسان و بی دردسر کرده است.

بطور کلی اجرای فنس کشی و پرچین دور مزارع و باغات به عنوان بخشی از عملیات کشاورزی ضامن حفظ و حراست از دسترنج کشاورزان می باشد ولی متاسفانه جهادکشاورزی بدون هیچ دلیل منطقی مانع از اجرای فنس و پرچین دور باغات شده و شهرداری نیز حتی پس از صدور مجوز از سوی جهاد برای صدور مجوز نصب فنس مبالغ هنگفتی از کشاورزان مطالبه کرده و عملاً راه را بر محصور نمودن باغات و مزارع مسدود کرده است.

اگر دلیل جهاد کشاورزی از ممانعت از اجرای فنس و سیم خاردار حفظ یکپارچگی زمین است باید گفت که با تقسیم زمین بین وراث مالک اولیه و کمبود آب حفظ یکپارچگی اراضی کشاورزی یک خیال خام و باطل است و عملاً چنین هدفی محقق نمی گردد.

همچنین اگر جهاد قصد در ممانعت از تغییر کاربری اراضی کشاورزی دارد باید به این مهم توجه کند که اجرای فنس و توری که آن سوی آن دید دارد (برخلاف احداث دیوار) مانع از نظارت ماموران جهاد نبوده ضمن آنکه پایش منطقه از هوا به مراتب آسانتر از بازدید زمینی می باشد و این بهانه جهاد نیز چندان وجاهتی ندارد.

در این بین نقش شهرداری در اخذ عوارض از متقاضیان فنس کشی قابل تامل است چرا که کشاورزان باید پس از دوندگی بسیار در راه پله های جهاد و شهرداری مبالغ قابل توجهی را علاوه بر هزینه خرید فنس و پایه و دستمزد نصاب و… به عنوان عوارض فنس کشی به شهرداری بپردازند که عموماً پرداخت این مبالغ از عهده باغدار خارج است.

در این شرائط و با این وضعیت اسف بار سرقت از باغات و نبود امنیت ، کدام باغداری حاضر به تداوم باغداری و تحمل هزینه های سرسام آور کاشت و داشت و برداشت و عرضه میوه به بازار می باشد.

وقتی نصف محصول سیب درختی و گردوی منطقه قبل از رسیدن کامل بوسیله سارقین به یغما می رود و دزدها حتی به محصول خیار و کدو و لوبیا هم رحم نمی کنند کشاورزی چه توجیهی می تواند داشته باشد؟

در حال حاضر و با در نظر گرفتن بحران آب و هزینه های سرسام آور سم و کود و کارگر و بسته بندی و حمل و نقل و… باغداری به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد و اگر قرار باشد که نصف محصول نیز قبل از رسیدن بوسیله سارقین ربوده شده و یا نابود گردد تعطیل کردن کشاورزی و باغداری قطعاً عاقلانه تر از تداوم آن می باشد.

جا دارد که مسئولان محترم جهاد کشاورزی و شهرداری آبسرد با در نظر گرفتن این شرائط، در صدور مجوز اجرای فنس نسبت به کشاورزان و باغدارهای منطقه مساعدت بیشتری را مبذول داشته و در این نبرد نابرابر بین تولید کنندگان محصولات کشاورزی و سارقان بیشتر هوای قشر مستضعف باغدار و کشاورز را داشته باشند.

نوشته ایجاد شد 716

7 دیدگاه در “احداث فنس،حداقلی ترین حق هر کشاورز که نادیده گرفته می شود

  1. سلام
    فنس کشی و سیم خاردار ممنوع است،
    دیوار و ساختمون سازی که ممنوع است و اصلا جرم است،
    امنیت که اصلا برقرار نیست، حتی در حد حفظ خیار و کدو،
    آب نیز کم است،
    امکانات برق و گاز و… که نمیدهند،
    همه نهادها هم بابت هر حرکتی، مبالغ هنگفت مطالبه میکنند که اساسا آدم نمیدونه این هزینه ها رو واسه چی میگیرن؟
    همه مسئولین از شهرداری و جهاد و فرمانداری و دادستانی و…. میگن باید یه فکری بشه!!!
    واقعا مالکین این منطقه چه باید کنند؟

    1. با سلام
      تجربه چند دهه اخیر نشان داده بزرگترین مانع کشاورزی در منطقه ما نهادی بنام جهاد کشاورزی می باشد که نه می گذارد کشاورز کشاورزی کند و نه رسماً اجازه تغییر کاربری می دهد

  2. با سلام
    زمینی خریداری کردم که کاربری باغ در اون ثبت شده بود .البته زمین خالی .بگذریم از اینکه درزمان تسویه کلی مالیات دادیم برای کاربری باغ ولی همینطور که گفتم زمین خالی بود.
    با هزار بدبختی درختکاری کردم مشکلات ابیاری و هزار داستان دیگر که میدونید….
    تاحالا ۳ بار وسایلی که داخل زمین گذاشتیم و قفل و زنجیرکردبم دزد زده است که اگر بخواهید و پیگیر شوید مستنداتش در سیستم نیروی انتظامی ثبت شده.
    نه امنیتی .نه اجازه ساخت دیواری.نه فنسی.فقط سنگ اندازی.
    جهاد کشاورزی ابسرد که واقعا نمیدونم وظیفش چی هست که حتی سر درامد با خود شهرداریم درگیره.دادستانی دنبال تخریب.
    یه کارشناس بیاد بگه واقعا خب این باغ برای اینکه باغ شه ایا امکانات میخوادیا نه .نگهداری میخواد.اب میخواد یا نه .امنیت میخواد یانه .
    یکی واقعا بیاد از این کارشناسان محترم جواب بده .
    اخه فقط پول گرفتن و تخریب.هزار سال دیگم اتفاقی نمیفته و فقط به سمت نا آبادی میریم .
    البته من فکر میکنم دنبال همین هستن چرا نمیدونم

    1. با سلام و درود
      کاملاً صحیح می فرمائید
      امسال در برخی نقاط تا ۱۰۰ درصد محصول کشاورزان قبل از رسیده شدن بوسیله دزدها به یغما رفت و پمپ و لوله هم که دائماً در خطر سرقت است

  3. سلام
    یکی بیاد جواب بده که آیا برای آبیاری زمین، نیاز به پمپ هست یا نه؟ پمپ هم که با برق کار میکنه که نداریم..
    احتمالا نظرشون اینه که باید به شیوه آبیاری سنتی و با بیل و کندن نهر آب، آبیاری کرد!!!
    موتور برق گرفتیم دزدیدند.. سه بار پمپ آبمونو دزدیدند.. به کلانتری مراجعه کردیم، گفتند دزدگیر و دوربین نصب کنید!!! نمیدونم برقشو باید از کجا بیاریم؟

    1. از نظر جهادکشاورزی شهرستان دماوند چه زمین را کشت کنید و چه کشت نکنید در هر دو حالت متهم هستید
      بنده بارها گفته ام و از گفته خود دفاع می کنم که عامل اصلی بدبختی کشاورزان منطقه دماوند همین اداره جهادکشاورزی و سخت گیری های بی دلیل نسبت به مردم عادی و آسان گیری های عجیب و غیرقابل باور نسبت به برخی از خواص و افراد صاحب نفوذ می باشد.

  4. کاشکی نظر سنجی از عملکرد جهاد کشاورزی و شهرداری و رضآیت کشاورزان و باغداران از انها گذاشته میشد تا این اورگانها بازخورد نظرات رو ببین و جوابگو باشند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *