پایگاه خبری تحلیلی شهر آبسرد دماوند

امان از این مجلس حاشیه ساز…!

ظاهراً حاشیه سازی های مجلس یازدهم تمامی ندارد و این مجلس قصد دارد رکورد تصویب طرح های حاشیه ساز و جنجالی را بشکند و نام پرحاشیه ترین مجلس تاریخ ایران را برای خود ثبت نماید.

نمایندگان مجلس یازدهم در سومین سال حضور خود در مجلس، همچنان اصرار بر ارائه طرح‌های پرحاشیه و کم‌اثر بر زندگی مردم دارند. هنوز حواشی مربوط به طرح‌هایی چون طرح صیانت از اینترنت پابرجاست اما طی چند هفته اخیر نیز دوباره طرح‌هایی مطرح شده که با نقد و اعتراض و نارضایتی عمومی همراه بوده است.

این طرح‌ها در حالی از سوی برخی از نمایندگان ارائه می‌شود که کشور در ماه‌های اخیر یک فضای اعتراضی را پشت سر گذاشته و هنوز نیز فضای سیاسی و اجتماعی کشور در شرایط ناآرامی به سر می برد، اما به‌ نظر می‌ رسد برخی نمایندگان در حال‌ و هوایی دور از فضای افکار عمومی به‌ سر می‌ برند.

از جمله این طرح های جنجالی می توان به طرح «مجازات و تعزیرات بازدارنده درمورد اظهارنظرهای افراد» یا به عبارت بهتر طرح الحاق یک ماده به ماده ۵۱۲ قانون اساسی که از دل کمیسیون قضایی مجلس بیرون آمده و به اسم طرح «مجازات و تعزیرات بازدارنده درمورد اظهارنظرهای افراد» شهرت پیدا کرده است اشاره کرد که با واکنش های تند سیاسیون، رسانه ها و مردم مواجه شده و هنوز تصویب نشده حسابی موجبات کدورت خاطر افراد مشهور یا همان سلبریتی ها را فراهم آورده است.

در این طرح یک ماده جدید به عنوان ماده ۵۱۲ مکرر به کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی الحاق می کند که می گوید:« افراد مشهور دارای موقعیت اجتماعی به خاطر اظهارنظرهای خود می‌توانند به حبس از ۱۰ تا ۱۵ سال محکوم و همچنین ۵ تا ۱۰ سال از شغل و حرفه‌ای که منجر به شهرت آن‌ها شده محروم شوند»

همچنین دو طرح دیگر نمایندگان مجلس یازدهم که در روزهای اخیر بسیار حاشیه ساز شده و آن را متناقض هم دانسته اند، طرح سوت زنی یا همان حمایت از گزارشگران فساد بود و دیگری طرحی مبنی بر پیگیری حقوقی اخبار کذب در فضای مجازی و مجازات منتشرکنندگان آن می باشد. دو طرحی که آنچنان ضد هم هستند که این سوال را  ایجاد می ‌کند که در زمانی که قرار است برای خبرنگاران و شهروند خبرنگاران برای افشای فساد تعیین جرم شود، چگونه طرح سوت زنی قرار است از افشاکنندگان فساد حمایت کند؟

با این حال این سه طرح تنها طرح‌های پرحاشیه نمایندگان مجلس یازدهم نبوده است، طرح صیانت از فضای مجازی از جنجالی‌ترین اقدامات این مجلس بود که به گفته غلامرضا نوری قزلجه، بخشی زیادی از محتوای طرح صیانت درحال حاضر توسط شورای عالی فضای مجازی مصوب شده و درحال اجراست. ایده اینترنت طبقاتی، تلاش برای محرومیت اجتماعی بدحجابان، تلاش برای ممنوع‌کردن ورود آلات موسیقی به کشور، تعیین مجازات برای نگهداری حیوان خانگی، تغییرنکردن ساعت رسمی کشور و… از دیگر اقدامات مجلسی‌ها در سه سال گذشته بوده است  که علاوه بر جنجالی بودن به نوعی تبعیض آمیز و محدود کننده حقوق اشخاص در کشور می باشد.

از سوی دیگر رییس کمیسیون قضایی مجلس در رابطه با جنجالی ترین طرح این روزهای مجلس بنام طرح «محرومیت بدحجاب ها از حقوق اجتماعی» گفت: طرح و برنامه‌ای داریم که کسانی که در معابر و مکان‌های دیگر (!) کشف حجاب می‌کنند را از طریق سیستم شناسایی کنیم تا برایشان تخلف ثبت شود و در نهایت، این افراد از خدمات اجتماعی محروم خواهند شد.

موسی غضنفرآبادی رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در خصوص سخت‌گیری‌های مجدد درباره موضوع حجاب می‌گوید: در حال حاضر طرح ناظر فعال بر بی‌حجابی در خودروها، مثل سابق در دستور کار است و مجدد برای بی‌حجابان پیامک ارسال می‌شود.

رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ادامه می دهد :علاوه بر این و به زودی نیز، طرح و برنامه‌ای داریم که کسانی که در معابر و مکان‌های دیگر کشف حجاب می‌کنند را از طریق سیستم شناسایی کنیم تا برایشان تخلف ثبت شود و در نهایت، این افراد از خدمات اجتماعی محروم خواهند شد.

ابتدا کارت ملی بی‌حجاب‌ها را مسدود می‌کنیم، سپس همه خدمات اجتماعی آنها را می‌گیریم

وی می‌گوید: در این رویکرد، در ابتدا برای فرد خاطی، پیامک ارسال می‌شود و به او اخطار می‌دهیم و در مرحله بعد و در صورت اصرار فرد بر بی‌حجابی، او را با جریمه روبرو خواهیم کرد. در این طرح با کشف حجاب، کارت ملی شخص مسدود می‌شود و تا زمانی که فرد بی‌حجاب، جریمه بی‌حجابی‌اش را پرداخت نکند، همه خدمات اجتماعی او مثل امکان بهره‌بردن از سیستم بانکی کشور و… را از او می‌گیریم.

عضو فراکسیون روحانیت مجلس می‌گوید: نمی‌دانم این طرح قرار است در کدام کمیسیون نهایی شود، ولی فعلاً و در ابتدا در کمیسیون قضایی و حقوقی مورد بررسی قرار می‌گیرد. عمده این طرح، رعایت شئون اسلامی است که یکی از این موضوعات، کشف حجاب است.

غضنفرآبادی می‌گوید: ما مصمم به تعقیب، بررسی و نهایی‌کردن این طرح هستیم. فعلاً طرح خام است و باید اول، طرحی آماده شود و بحث و بررسی‌ها و کارهای کارشناسی بر روی آن انجام و در آخر تبدیل به قانون شود.

وی در واکنش به اینکه این قانون می‌تواند با مقابله بیشتر طرف‌هایی که شما خاطی می‌نامید، روبرو شود؟ گفت: در رابطه با بستن کمربند در خودرو، سرپیچی اتفاق نیفتاد و احتمالاً برای این موضوع هم به همین صورت باشد. وقتی طرحی تبدیل به قانون می‌شود، باید اجرا شود. ولی باید بگویم در این رویکرد، برخورد فیزیکی را نخواهیم دید. در مورد اینکه رهبر معظم انقلاب هم گفتند افراد کم‌حجاب نیز فرزندان ما هستند، باید بگویم پیگیری این طرح، هیچ منافاتی با فرمایش ایشان ندارد.

بدین ترتیب بنظر می رسد مجلس یازدهم به عنوان رکورددار تصویب طرح ها و لوایح جنجالی قصد دارد در آخرین سال فعالیت خود حاشیه سازی ها را به اوج رسانده و در این شرائطی که کشور بیش از پیش به آرامش و ثبات و همدلی بین ملت و حاکمیت نیازمند است ،کشور را بار دیگر به لبه پرتگاه ناآرامی و آشوب های اجتماعی سوق دهد.

نوشته ایجاد شد 716

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *