اتصال مشاورین املاک مجاز به سامانه کاتب/پایان رسمی دوران مبایعه نامه های دستی

معاون فناوری اطلاعات سردفتران گفته است :با اجرایی شدن ماده ۳ قانون الزام، لیست کلیه مشاوران املاک دارای مجوز که تعداد تقریبی آنها در سراسر کشور حدود ۱۸۰.۰۰۰ واحد برآورد می گردد در پلتفرم کاتب بارگذاری شده است و تنها کد ملی مشاوران املاک دارای مجوز در این سامانه تعریف و صرفاً این افراد امکان دسترسی به سامانه ثبت معاملات را خواهند داشت.

بدین ترتیب دلالان و مشاورین املاک فاقد مجوز از اتحادیه مشاوران املاک که تعداد تقریبی آنها در سراسر کشور بیش از ۵۰۰.۰۰۰ واحد برآورد می گردد امکان ثبت و دریافت نسخه پیش نویس قراردادها و ارجاع آن به دفاتر اسناد رسمی را نخواهد داشت.

براساس این گزارش از روز دوشنبه ۱۴۰۳/۵/۱۵ تنها کد رهگیری معتبر در کشور، کد رهگیری اخذ شده از طریق سامانه کاتب خواهد بود و صدور و دریافت اسناد مالکیت برای خریداران از سوی سازمان ثبت اسناد واملاک کشور، صرفا در شرایطی محقق خواهد شد که معاملات آنها در سامانه کاتب ثبت و فرآیند خود را طی کرده و کد مربوطه برای پیش نویس قرارداد طرفین معامله صادر باشد.

بر همین اساس مشاورین املاک می توانند برای تهیه پیش نویس قراردادهای مربوط به اسناد جدید مالکیت، از طریق سامانه «بانک جامع اسناد» وضعیت ملک و وضعیت فروشنده را استعلام کنند و با اطمینان بیشتری اقدام به مجاب کردن طرفین برای انجام معامله بنمایند.

لازم به توضیح است این موضوع نافی حق مراجعه مستقیم افراد به دفاتر اسناد رسمی نبوده و اشخاصی که قصد تنظیم سند بصورت مستقیم و بدون دخالت مشاورین املاک را دارند می توانند مستقیماً به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و نسبت به تنظیم اسناد رسمی اموال غیرمنقول خود اقدام نمایند.

نوشته ایجاد شد 749