کاهش خطر سرمازدگی باغ های میوه دماوند به زیر ۵ درصد

در اغلب سالهای گذشته مهمترین خطری که باغ های میوه شهرستان دماوند را تهدید می کرد و در بیشتر موارد نیز منجر به آسیب های جزئی و کلی به محصولات کشاورزی شهرستان می شد سرمازدگی بهاره و پس از آن تگرگ زدگی باغ ها بود ، بنحویکه در برخی سالها بواسطه بروز سرمای دیرهنگام بهاره بخش بزرگی از محصول درختان گردو و همچنین میوه های هسته دار نظیر زردآلو،هلو،آلبالو ،گیلاس و حتی سیب درختی منطقه ما نابود می شد.

رصد آخرین خروجی نقشه های هواشناسی در ۱۵ روز آینده ( منتهی به ۲۵ فروردین ۱۴۰۱)خوشبختانه نشان دهنده کاهش خطرسرمازدگی بهاره به زیر ۵ درصد در بخش های مرکزی  و جنوبی شهرستان دماوند می باشد ضمن اینکه در همین مدت خطرسرمازدگی در بخش های شمالی شهرستان دماوند و محور دلیچائی نیز زیر ۱۰ درصد می باشد.

همچنین خطر تگرگ زدگی باغات در این مدت نیز در تمامی مناطق شهرستان کمتر از ۵ درصد می باشد که خبرخوبی برای کشاورزان و باغداران می باشد.

لازم به توضیح است در اردیبهشت ماه به موازات کاهش خطرسرمازدگی به زیر ۵ درصد امکان افزایش خطر تگرگ زدگی باغ های منطقه به ویژه در مناطق شرقی شهرستان به بیش از ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.

به هر روی بنظر می رسد بهار سال ۱۴۰۱ حداقل از نظر خطر سرمازدگی بهاری کم خطر و مطلوب باغداران خواهد بود.

نوشته ایجاد شد 726

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *