پایان فصل بارش/سلام به تابستان

در چند ماه گذشته و مشخصاً از اسفند ماه گذشته تاکنون به علت شرائط فصلی و تغییرات مکرر نقشه های هواشناسی و خودداری منابع معتبر بین المللی از انتشار پیش بینی های میان مدت ، پایگاه خبری ما نیز به ناچار از ارائه گزارش های میان مدت و کوتاه مدت معذور بود و در مورد گزارش های بلند مدت نیز بواسطه اتفاقات سال قبل که تقریباً هیچ یک از گزارش های فصلی محقق نشده بود ما نیز از انتشار گزارش های فصلی صرفنظر کردیم ولی از امشب باز هم گزارش های کوتاه مدت ما منتشر خواهند شد.

با بارش سهمگین شامگاه پنجم خرداد و بارش نیمه سنگین غروب امروز( ششم خردادماه) و خروج کامل امواج بارشی ازبخش های شمالی کشور بنظر می رسد که فصل بارش های بهاری در اغلب نقاط کشور به پایان رسیده و از این پس اگر بارشی نیز رخ بدهد عموماً در باند شمالی کشور و ارتفاعات البرز رخ خواهد داد و بارش های منطقه ما نیز از حالت سیستمی و یکپارچه به بارش های نقطه ایی و پراکنده تغییر شکل خواهند داد.

مهمترین ویژگی بارش های بهاری حرکت سیستمی امواج بارشی از سمت غرب به شرق و دارا بودن دو هسته گرم و سرد در کنار هم می باشد و حرکات این امواج بارشی نیز عموماً قابل پیش بینی و رهگیری هستند ولی برخلاف بارش های بهاری،بارش های تابستانه به شکل نقطه ایی و عموماً در ارتفاعات و ناشی از شکل گیری جبهه های محلی و رشد ابرهای همرفتی می باشند و اصولاً عمر سامانه های بارشی تابستانه کمتر از چند ساعت و حوزه عمل آنها در بخش های کوچک و محدود واقع در ارتفاعات است و به همین دلیل رفتار هسته بارش های تابستانی غیر قابل پیش بینی می باشند و در همین مدت کوتاه چند ساعته فعالیت سامانه های محلی تابستانه حجم سنگینی از بارش در یک نقطه محدود و کوچک رخ می دهد که منجر به وقوع سیلاب می گردند.

هم اکنون نیز ما در مرحله گذار از فصل بهار به تابستان و تغییر شکل بارش ها از بهاره به تابستانه هستیم و از این به بعد بارش ها در منطقه ما شکل تابستانه به خود خواهند گرفت.

از فردا (۷ خرداد) تا ده روز خبری از بارش در منطقه ما نیست و تنها پدیده قابل توجه در منطقه ما وزش باد در میانه روز است ضمن اینکه از فردا تا آخر هفته شاهد روند افزایشی دمای هوا به میزان ۴ تا ۶ درجه در منطقه خواهیم بود.

البته در روزهای پایانی هفته شرائط برای بارش های فوق العاده خفیف و پراکنده در ارتفاعات شمال شهر آبسرد مهیا می باشد ولی وقوع بارش های گسترده حداقل طی ۱۰ روز آینده در سطح دشت آبسرد پیش بینی نمی گردد و با توجه به افزایش دما در روزهای آینده می توان گفت که منطقه آبسرد دماوند رسماً وارد فاز تابستانی خواهد شد و ما باید برای سلام کردن به تابستان داغ آماده شویم.

نوشته ایجاد شد 839

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *