وزیر کشور در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا:سازمانی برای ساماندهی مهاجران اتباع بیگانه تشکیل میشود
پس از گذشت ۴۰ سال از شروع موج مهاجرت اتباع افغان به ایران هنوز سازمانی برای ساماندهی این مهاجرین وجود ندارد و این مهاجرین و همچنین میزبانان ایرانی ایشان در یک حالت تعلیق و بلاتکلیفی به سر می برند.
در حالیکه مهاجرین افغان از نداشتن برخی از حقوق اولیه گلایه مند هستند بسیاری از ایرانیان و بویژه صاحبان کسب و کارها نیز از شرائط نابربر رقابتی با مهاجرین افغان و معافیت ایشان از پرداخت مالیات و حقوق سرانه و برخورداری حداکثری مهاجرین از یارانه ها گلایه دارند.
بر همین اساس و در راستای ساماندهی این میهمانان بیش از چهل ساله،وزیر کشور از تشکیل سازمانی برای ساماندهی بهتر مهاجران از جمله اتباع افغانستانی خبر داد و گفت: منتظر تصویب مجلس شورای اسلامی برای تشکیل این سازمان هستیم.
احمد وحیدی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت ایرنا، با اشاره به ساماندهی مهاجران افغان اظهار داشت: بخش زیادی از بحث، مربوط به شرایط کنونی افغانستان است و بسیاری از آنها از بیم و هراسی که نسبت به جان خود داشتند، به ایران آمده اند.
وی افزود: بخشی هم دچار مشکلات اقتصادی فراوانی هستند که ناچار شدند به ایران مهاجرت کنند.
وزیر کشور با بیان اینکه بخشی از مهاجران افغان در راه میهن ما فداکاری کردهاند، افزود: برخی از این اتباع نیز در مشاغلی مشغول به کار هستند که وزارت کار آن را قبول دارد.
وحیدی یادآورشد: با این حال، برای تعیین چارچوبها و ساماندهی این مهاجران، سازمانی امور مهاجران پیشبینی شده است که با تصویب مجلس شورای اسلامی، مراحل ساماندهی بهتر خواهد شد.
لازم به ذکر است که ایران از معدود کشورهای دنیا است که بیش از چهار دهه با اتباع خارجی ارتباط مستقیم دارد و طبق آمارهای رسمی در سال ۱۴۰۱ تعداد کل اتباع خارجی مجاز در جغرافیای کشور بیش از چهار میلیون نفر (۴۰۴۰۵۳۱) محاسبه شده است. البته آمارهای غیررسمی حضور اتباع خارجی را به مراتب بیشتر دانسته و تعداد آنها را بین ۶ تا هفت میلیون تخمین زده و برآورد کردهاند.