پایگاه خبری تحلیلی شهر آبسرد دماوند

خود تحریمی،در اوج تحریم ها

در سالی که قرار بود اوج دوران شکوفایی کسب و کارهای دانش بنیان در کشور باشد ظاهرا همه چیز برعکس شده و کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات در حال گذراند‌‌ن یکی از تاریک ترین دوران خود هستند.

در این وضعیت اسفبار و در شرایطی که کسب‌وکارها در حال دست‌ و پنجه نرم کردن با فیلترینگ هستند،مهدی نیازی معاون وزیر صمت در نشست هیات‌نمایندگان اتاق تهران،از لزوم توسعه اینترنت نسل پنجم(!)، هوش مصنوعی، معدن‌کاری دیجیتال، اینترنت اشیا و تقویت دانش‌بنیان‌ها سخن گفت. سخنانی که شواهد آماری ارائه‌شده در این جلسه نشان می‌دهد حداقل به این زودی نمی‌تواند در ایران محقق شود و اگر شرایط کنونی تداوم یابد احتمالا باید عطای آن را به لقایش بخشید.

زیان ۳۵‌هزار میلیارد‌تومانی به اقتصاد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و افزایش تمایل به مهاجرت درمیان فعالان اقتصادی و بویژه کارآفرینان حوزه IT با توجه به این شرایط، صحبت از ورود به فناوری‌های نوین را پوچ می‌کند، چراکه کنشگران اقتصادی عنوان می‌کنند قطعی اینترنت مانند شبیخونی به اقتصاد بوده است.

از سوی دیگر علی شریعتی عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق درخصوص تاثیری که قطعی اینترنت بر کار تجار و فعالیت‌های تجاری گذاشته است توضیحاتی ارائه داد.

شریعتی در گفت و گو با «انتخاب» درباره تاثیر قطعی اینترنت بر فعالیت‌های تجاری، عنوان کرد: «گزارشی را کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی ایران تهیه و واکاوی کرد و در این خصوص هشدار داد. بنابر آمار گویا حدود ۹ میلیون نفر به طور مستقیم از این بستر استفاده می‌کنند. گروه‌های دیگری هم مثل ما که کارمان تجارت است و می‌خواهیم با مشتریان خارجی‌مان در ارتباط باشیم، با مشکل مواجه شده‌ایم چراکه به هر حال نمی‌توانیم به مشتریان‌مان بگوییم سروش نصب کنند…!»

وی ادامه داد: «سال ۹۶ هم مشابه این اتفاق افتاد، هشدارهایی هم داده شد ولی اهم و فی الاهمی که مسئولان کردند، این قطعی‌ها را انجام دادند. آن موقع خیلی آرام تلگرام را فیلتر کردند، الان هم واتساپ و اینستاگرام.

از طرف دیگر دولت بودجه‌های کلان و بی‌حسابی که به اپلیکیشن‌های داخلی داده است که به قول عده‌ای از بیت المال پول داده شده است ولی در مقابل ابراز می‌کنند برای قلق‌گیری و کارهای اولیه گرفته‌اند. علی ایحال این اپلیکیشن‌ها در این بزنگاهی که باید مورد استفاده قرار گیرند، متاسفانه هیچکدام‌شان قابلیت جایگزینی را نداشتند و تمام کارها مغفول مانده است.»

شریعتی درخصوص کسب و کارها خرد، گفت: «در رابطه با فعالان فروشگاه‌های آنلاین هم موعد چک اجاره، مواد اولیه و نیروی انسانی‌شان دارد سر می‌رسد و هیچ حمایت و کمکی به آن‌ها نشده است. کمک‌ها به سمت یک سری اپلیکیشنی سوق داده شده است که خروجی و بازدهی‌شان آنطور که باید باشد، نیست.»

عضو اتاق بازرگانی ایران درباره تاثیر قطعی اینترنت در بحث اعتبار سازی شرکای خارجی، بیان کرد: «ما یک نکته‌ای داریم که سال‌هاست دارند روی این مطلب صحبت می‌کنند و آن هم نرخ FDI است که یکی از شاخص‌های کشورهای در حال توسعه است. این عدد بسیار مهمی است که جذب سرمایه‌گذار خارجی را باید داشته باشیم تا محقق شود. یکی از پیش نیازها برای سنجش آن، سهولت کسب و کارهاست که متاسفانه ما روز به روز داریم از این کار فاصله می‌گیریم.»

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: «همه می‌دانیم که سرمایه‌گذار مثل یک گنجشکی می‌ماند که با اولین شلیک، می‌رود. در همین روزهایی که ما اینجا اینترنت را بستیم و با مافیای وی پی ان دست و پنجه نرم می‌کردیم و فریادها بلند شد که کسب و کارها دارد از بین می‌رود، در همین نزدیک خودمان یعنی دبی نمایشگاهی برگزار شد و چندین میلیارد دلار سرمایه در حوزه IT و ICT جابه جا شد. شرکت‌ها آمدند و خرید و سرمایه‌گذاری کردند و رفتند. اینکه دبی وزیر مریخ نوردی گذاشته و دارد علوم فضایی‌اش را توسعه می‌بخشد، پیشکش ولی اینترنت جزو بدیهیات و حقوق اولیه است. متاسفانه فاصله ما از این فرصت‌های جهانی و بحث داده و ستانده در دنیا، روز به روز بیشتر می‌شود.»

با این تفاسیر و با در نظر گرفتن اظهارات معاون وزیر صمت و مقایسه آن با واقعیت های موجود و ملموس در فضای کسب و کار می توان نتیجه گرفت که دولت آقای رئیسی( یا حداقل بخشی از دولت ایشان) بصورت رسمی کمر به نابودی اقتصاد ایران بسته است و در حالیکه بار سنگین دور زدن تحریم ها بر دوش بخش خصوصی قرار داده شده ،حاکمیت نه تنها هیچ کمکی به این موضوع نمی کند بلکه با خود تحریمی و قطع اینترنت و فیلترینگ سلیقه ایی و غیر هوشمند اقتصاد ایران را به لبه پرتگاه سقوط کشانده است.

البته این ایراد فقط متوجه دولت آقای رئیسی نبوده و طی دوران ریاست جمهوری آقای روحانی در سال‌های ۹۶ و ۹۸ نیز ما شاهد چنین اشتباه بزرگی از سوی آن دولت بودیم و هم اکنون نیز شاهد تداوم آن اشتباه هستیم.

البته اتاق های فکر دشمنان نظام اسلامی ایران نیز با رصد دقیق چنین اشتباهات مهلکی نسخه تشدید کننده آثار آن را برای ما پیچیده و از این خود تحریمی ما کمال بهره برداری را خواهند برد و کاری را که آنها نتوانسته بودند در این چند سال به انجام برسانند را بوسیله مسئولان محترم ما به انجام خواهند رساند.

نوشته ایجاد شد 643

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *